Suikervrij eten

Sinds 2 januari eet ik geen suiker meer, nou ja, geen geraffineerde suikers. Natuurlijke suikers die alle voedingsstoffen nog bevatten eet ik nog wel.
Best ingewikkeld, ik zit nog middenin mijn zoekproces naar wat nou wel en geen verboden terrein is. Het valt niet mee, de winkels werken ook niet mee; bijna overal zit suiker in!

Mijn doel is om te ondervinden of het effect heeft op mijn energie level. Ook heb ik veel last van hoofdpijn, soms wel dagelijks, dit schijnt door het suikervrij eten ook drastisch te kunnen verminderen.
Maar vooral dus mijn energie. Dat is toch wel een puntje waar ik mee zit. Qua medicijnen kan er momenteel niets veranderd worden. De medicijnen die ik slik die zorgen allemaal voor vermoeidheid en omdat ik er meerdere slik versterken ze elkaar ook nog eens.
Het merendeel van de (al dan niet geopereerde) hersentumorpatiënten heeft los van de medicijnen ook nog eens veel last van vermoeidheid. Dus je kunt je misschien voorstellen hoe moet ik ben 😉

Dus ik ben gaan denken…wat kan ik er zélf nog aan doen? Sporten, dat doe ik nu een half jaar, trouw elke week 2 keer en dat helpt me heel goed. Maar ik ben nog niet op het niveau waarop ik zou willen zitten. Het niveau van een hele dag voor mezelf en mijn kind kunnen zorgen zonder dat ik de volgende dag op apegapen lig.

Nu dus suikervrij eten. 40 Dagen lang probeer ik het, dan zou het effect goed merkbaar moeten zijn. Ik hoop dat het me goed doet. Of misschien wel niet, jee, weet je wat ik nu allemaal niet meer mag??!

Reacties

op 09-01-2012 15:53
Er is een natuurlijke zoetstof die vele malen zoeter is dan suiker maar dan geheel op natuurlijke basis. wellicht heb je er al van gehoord: Stevia. Je kunt het in de natuurwinkel wel krijgen en anders online. het is er in een soort van suikervorm maar ook in druppels e.d.
zo kun je onbezorgt zoet eten en bijkomend voordeel is dat het geen calorieen bevat.

levenmeteenhersentumor op 11-01-2012 12:25
Hoi,
Dank voor je reactie 🙂
Ik ben op de hoogte van Stevia, heb het zelfs al een tijdje in huis. Het is handig voor het bakken van koekjes, taarten e.d. Zover ben ik eigenlijk nog niet. Vooralsnog waag ik me er maar niet aan, voor ik het weet ben ik 3x in de week aan het bakken als het goed bevalt 🙂
Door al het lekkers te laten staan (want, overal suiker in) ben ik de eerste week al 1 kilo afgevallen, mooi meegenomen!
Koffie drink ik tegenwoordig zwart, dus ook daar heb ik het niet voor nodig. Ik loop voor nu vooral tegen het weinige broodbeleg aan dat er is zonder suiker, en het avondeten, dat is nog een beetje ingewikkeld maar langzaam maar zeker wordt dat ook wel een gewoonte denk ik.

Hannie van Kempen op 16-01-2012 07:45
Hoi,
Goed van je om met suiker te stoppen. Het is een nutteloze toevoeging aan heel veel producten en daarmee schijnen we jaarlijks ongemerkt (bijvoorbeeld via pastasaus en brood!) per persoon ruim 50 kilo naar binnen te werken. Ik verwacht dat je je veel fitter gaat voelen nu je stopt met suiker. Als je (nog) meer wilt weten over jezelf fit voelen door goed te eten, kan ik het zeer leesbare boek van Amber Albeda aanbevelen. Ik volg je ervaringen!
Hannie

levenmeteenhersentumor op 16-01-2012 20:37
Ha Hannie!
Die tip krijg ik nu al voor de derde keer, hoog tijd om hem eens te gaan bestellen! Ik ga gelijk kijken.